vineri, 29 iulie 2011

Delta Dunarii, Marea Neagra ~ Sulina ~ Golful Musura, Insula Pasarilor

21 Iulie
7.30. Locul de intalnire: In parcare la Liviu.
De obicei nu intarzii dar de data asta am trecut pe la momeli si pe la maicamea sa iau o lada frigorifica si am intarziat vreo 15 Minute.
7.45. Ajung in parcare la Liviu, locul unde ne adunam eu, Adi, Victor, Carmen, Calin, Masu, Liviu si Pete.
Transferam bagajele din masina mea in masina lui Victor si a lui Liviu si pornim la drum. Drumul il stiti de la plecarea in Delta de acum o luna asa ca nu va mai povestesc aceleasi chestii pana la Tulcea incluzand aici si popasul cu mici, etc.
De data asta rezervasem locuri la nava rapida. Ne caram calabalacul mult mai departe decat cheiul unde trage pasagerul. Avem locuri rezervate in fata navei chiar la geamul din fata.



Din pacate nu putem admira privelistea foarte bine deoarece geamurile fiind de plastic sunt matuite si abia se zareste pe unde mergem. Asa ca ne punem pe baut bere, mancat alune, povesti, bascalie, etc. Intre timp ploua dupa care sta ploaia.
Cam intr-o ora si jumatate ajungem la Sulina. Putine orase de la noi mi-au lasat o impresie buna iar Sulina este unul dintre ele. La prima vedere este fenomenal(cel putin asa il vad eu).
Descarcam bagajele si ne intalnim cu un baiat care sa ne conduca la pensiune trimis de Lucian Pamfil, prietenul lui Liviu . Pensiunea este aproape de port pe strada a-II-a. (http://www.pensiuneaplutosulina.ro/)
Ne ocupam camerele foarte multumiti de ele si coboram pentru a merge la masa la restaurantul Marea Neagra. Intre timp mai ne racorim cu cate-o bere.


 Mancam destul de bine si de scump si ne intalnim cu Lucian pentru a stabilii la ce ora ne plimbam. 
La ora respectiva ajungem pe chei, ne imbarcam si o luam din loc.





Prima destinatie Farul vechi si pelicanii printr-un canal ce ocoleste farul si ajunge in capatul golfului Musura.







Ne-am intors in canalul navigabil iesind spre varsarea Dunarii in Marea Neagra , trecand pe langa noul far.



 Trecem de far iar acum mergem catre locul unde apa calda si dulce a Dunarii se contopeste cu apa rece si sarata a Marii Negre. Parca vrand sa ne anunte, marea ne primeste cu o forta numai a ei canalizata in valuri cat de cat mari ceea ce face sa le sperie pe fete si pe Calin.
Iesim un pic in larg sa ocolim digul de piatra ce indruma Dunarea sa se contopeasca cu marea si facem stanga in golful Musura catre Insula Pasarilor (Insula Fericirii dupa Lucian). Aici este locul unde inopteaza multe pasari de acolo venindu-i si numele. Dupa vreo 10-15 minute ne apropiem de insula. Sunt ceva pasari dar nu atat de multe cum ma asteptam sa vad. In principal pescarusi, albatrosi si randunele de mare.



Langa insula in partea de nord pentru a imbogati peisajul se afla si un vapor ucrainian esuat.
Oprim aproape de mal coboram pe rand din barca eu, Liviu, Masu si Victor cu Calin.
Ajungem pe insula de marimea a doua terenuri de fotbal pe care cresc doar iarba, cateva specii de plante si buruieni pitice. Dam o tura desculti, adunam cateva cochilii de melci si ne reimbarcam pentru a ne intoarce catre Sulina.



Pe drum prindem si un apus de soare fantastic.




De data asta Lucian o i-a prin golf ne arata malul ucrainean si ne ne scoate pe un alt canal "Canalul Pescarilor" aproape in port. Fiind aproape seara incepe sa fie cam racoare.


Ajungem in port unde stabilim cu Lucian sa ne i-a dimineata pentru o noua plimbare si-l invitam sa treaca seara sa stam la o bere.
Ne retragem catre pensiune unde ne inhamam din nou la bere si alune. Pe rand incep sa se retraga cate unul pana raman eu cu Victor. Aproape de miezul noptii apare si capitanul Lucian Pamfil dar ne gaseste pe amandoi mai mult muti asa ca bea o bere cu noi dupa care ne retragem cu totii la somn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu